top of page
Yazarın fotoğrafıParadise Nice

Fransa’da Gayrimenkul Alma Süreci Anahatlarıyla Nasıl İşliyor?

Öncelik Bölgemizde gayrimenkul yatırımınız için uygun olan semtlerde kriterlerinize ve bütçenize göre portföyleri belirliyor ve sizinle paylaşıyoruz.


Beğendiğiniz gayrimenkulun için teklifini ilk önce yazılı olarak e-posta ile bize iletiyorsunuz 

Seçtiğiniz gayrimenkul için yaptığınız teklif ilk önce ev sahibine  resmi olarak gönderilir. 




Bu sırada teklif ile ilgili süreçte ilerlemek için iletişim bilgilerinizi ve pasaport /kimlik  bilgilerinizi ve ikametgah adresiniz talep edilir.


Ev sahibi yapılan teklifi en geç 10 gün içinde cevaplar. Kabul edilmesi durumunda ön sözleşme (Compromis de Vente) sürecine geçilir.


Sürecin tamamı bundan sonra Noter ile beraber yürütülür. (Noterimiz sizinle İngilizce / Fransızca / İtalyanca iletişimde olacaktır)


Kabul edilen teklif sonrası size e-posta ile  ulaşır. Noter, satış sürecini Fransa devleti adına satıcı ve alıcı için koruyucu niteliğiyle ve her iki tarafa da eşit mesafede yürütür.


Noter, satış için gerekli tüm belgeleri toplayacağını ve tapu imzaya hazır olduğunda sizi bilgilendireceğini iletir ve sonrasında alıcı ve satıcı ile ön anlaşma sürecine geçer.



Paradise Nice Real Estate Compromis de Vente


Ön anlaşmanın (Compromis de Vente) imzalanma süreci şu şekildedir:


Noter sorularınız ve çekinceleriniz var ise cevap verebilmek için ön sözleşmenin kesin halini ve eklerini size e-posta ile gönderir. Ön sözleşme ile beraber satın alacağınız mülke dair raporları ve genel kurul tutanaklarını içeren rapor seti sizinle paylaşılır. Ön anlaşmanın imzalanması için hazır bulunamamanız durumunda sizin yerinize imzalaması için noteri vekil tayin edersiniz ve onayınız sonrasında, ön sözleşmeyi sizinle ve satıcıyla veya sizin adınıza vekaletname ile imzalar. Ön sözleşme tüm taraflarca imzalandığında, ön sözleşmeden cayma olanağına sahip olduğunuz on günlük bir süre olan « soğuma dönemini » başlatmak için size elektronik kayıtlı bir e-postanın imzalı bir kopyasını gönderir.


Bu süre içinde herhangi bir ceza olmaksızın ön anlaşmadan vazgeçebilirsiniz

10 günlük süre, e-postanın adresinize ilk sunulduğu günden sonraki gün başlar. 10 günlük süre sonrasında anlaşılan tutarın %5 ile %10’u arasında tutar ön ödeme olarak noterin ileteceği noterin banka hesabına belirtilecek açıklama ile gönderilir.


Ek olarak, ön sözleşmenin imzalanmasından sonra, nihai satın alma sözleşmesinin imzalanması için yaklaşık 2-3 aylık süre bulunmaktadır (bu, nihai tapu için tüm bilgi ve belgeleri Noter’in talep etmesini sağlar)


Noter size bu süreçte emlakçının verdiği bilgilerden bu alımın banka kredisi ile veya kredisiz nakit mi yapılacağını soracaktır ve buna dair yazılı bir metin talep edebilir. Sürenin sonunda Noterimiz ile satışın kapatılması ve evin teslimi için tarih belirlenir.


Bu tarihten 72 saat önce kalan tutarın tamamı noterin hesabına gönderilir ve ödeme teyit edilir.  Sonrasında dilerseniz Noter huzurunda imzaya gidilerek veya verdiğiniz vekalet ile süreç tamamlanır.


2 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page